For bedst muligt at pleje og passe din hud, skal du kende din hudtype. Her kan du læse lidt om hudtyper og få råd til pleje.

Normal hud.
Normal hud føles hverken tør eller olieret. Porerne er store men synes ikke store eller tilstoppet. Efter vask forbliver den glat. Huden ser frisk og ren ud det meste af dagen dog kan der komme periodiske pletter.

Pleje til normal hud.
Vask det ofte, gnid det med lette masserende bevægelser. Brug en natcreme til normal hud. Fjern din makeup med tonic makeupfjerner og anvend fugtighedscreme til normal hud.

Tør hud.
Tør hud føles præcis ligesom dets navn, tørt. Porerne ser normale ud og efter vask føles huden stram – lidt ligesom om at huden er for lille til dit ansigt eller at du har en ansigtsmaske på der er tørret ind. Din hud har ikke pletter, men i løbet af dagen vil du opleve skællende områder på dit ansigt.

Pleje til tør hud.
Anvend en lotion og ikke en tonic, når du fjerner din makeup. Vask gerne dit ansigt i kold vand (helst mineralvand) og anvend dybe hydrerings cremer og og gerne cremer med fugtholdige egenskaber.

Fedtet hud.
Præcis som dets navn, føles fedtet hud fedtet. Porerne er store og tilstoppet, særligt ved næsen og panden. I løbet af dagen vil du opleve at din hud er skindende og din makeup ser ud til at forsvinde hurtigt.

Pleje til fedtet hud.
Vask dit ansigt med rensende skum. På denne måde fjerner du fedt og snavs, men beholder fugtigheden. Brug en alkoholbaseret tonic til at rense dit ansigt. Det vil opløse fedtet og fungere som et desinfektionsmiddel. Efter det bliver du nødt til at påføre fugtighedscreme, men sørg for at bruge en let vandbaseret slags. Giv lotion et par minutter for at blive absorberet af huden og tørre overskydende mængde af.

Kombineret hud
De fleste kvinder har en kombineret hudtype.
Den kombinerede hudtype er en blanding af normal, tør og fedtet hud. Det kommer til udtryk forskellige steder i ansigtet og tørheden vil oftest være i området omkring kinderne. Fedtet i t- zonen og hagen. Når du vasker dit ansigt oplever du, at nogle områder bliver tørre og andre normale. I løbet af dagen skinner du i T-zonen, mens områder omkring kinderne er tørre.

Pleje af kombineret hud.
Brug renseskum til at vaske dit ansigt om morgenen. Dette holder de olieholdige områder rene og forhindrer dannelsen af ​​hudorme. Om aftenen brug en dyb hydratiserende lotion da dette er godt for de tørre områder.

Følsom hud.
Følsom hud er let irritabel. Typiske reaktioner er kløe og brændende fornemmelser. Efter vask føles dit ansigt tørt og du oplever en kløende fornemmelse i nogle af ansigtets områder. I løbet af dagen oplever du rødme.

pleje til følsom hud.
Vask ikke dit ansigt med sæbe. Brug i stedet en hypoallergenic rensende lotion. Sørg for, at din lotion ikke indeholder parfume eller alkohol. Brug kun produkter til følsom hud.

leave a Comment